Slagzinnen, quotes en slogans

Over 29 februari is in de loop der jaren heel veel geschreven. Veelal natuurlijk de oorsprong en het waarom van schrikkeldag. Dat kun je op deze site hier allemaal nalezen.

Loesje-schrijf-1202_5Maar er zijn ook taalkunstenaars, komieken en andere mensen die naar aanleiding van schrikkeldag een leuk gedicht, slogan of quote hebben geschreven. Een paar ervan beschrijf ik in dit artikel.

Loesje
Wie uit Arnhem komt, kent Loesje. Maar Loesje is ondertussen al in heel Nederland bekend. Met de witte posters en leuke slogans, geënt op de actualiteiten. Soms kritisch maar vaak ook heel treffend – in ieder geval levert het altijd wel een glimlach op. En natuurlijk heeft Loesje ook wat over schrikkeldag.

Op hun site vind je al hun posters maar ook de leuke producten die ze verkopen, zoals hun beroemde boekjes en scheurkalender. Ook kun je donateur worden en krijg je elke maand op A3 formaat posters met de nieuwste teksten.


2016Mwah
Mwah
Mwah noemt zichzelf ‘Tekstuele verwenners’ en zijn vooral bekend van hun kenmerkende zwarte posters met witte teksten. Ook zij spelen in op de actualiteiten komen vaak met hilarische teksten. Maar ook diepzinnige teksten. Over schrikkeldag schreven ze: “Schrikkeldag. Nog een dag langer om je niet aan je voornemens te houden“.


FB292-WimMeylesWim Meyles
Wim Meyles noemt zichzelf taalhumorist en schreef 30 jaar geleden al een woordspeling over schrikkeldag:

Wie op 29 februari geboren is
blijft minder jarig

Wim brengt nog steeds boekjes uit met leuke woordspelingen. Kijk hier op zijn site.


Gedichten schrikkeldagjarigen
De navolgende gedichten zijn geschreven door Herma Weerstra – ook een schrikkeljarige:

Vier regelig gedicht
Als springende aardse bewoners
En draaiend als lampionnen
Rondom de hemelse zon
Vieren Schrikkeljarigen hun geboortedag

Geboren op schrikkeldag
Schrikkeljarigen
Vieren elke vier jaren
Drie keer slingerend
Één keer zeker en vast
De eigen geboorte
Op 29 februari

Pin It on Pinterest

Share This