Selecteer een pagina
Nieuwe schrikkelbaby’s
In de categorie: 2016 | Statistieken
Geplaatst op: 2 maart 2016

Geboren op schrikkeldag

De kans dat je geboren wordt op schrikkeldag is al klein, maar dat er een tweeling geboren wordt op schrikkeldag is natuurlijk ook erg bijzonder! Op 29 februari 2016 zijn er (in Nederland en België) een paar tweelingen op schrikkeldag geboren.

In Assen zijn de broertjes Finn en Siem geboren. In dit ziekenhuis zijn die dag nog drie andere schrikkelbaby’s geboren. Levi en Sam zijn in Breda geboren, in het Amphia ziekenhuis. Ook in België is er een schrikkeltweeling geboren, Senne en Tess.

In 1996 is er een drieling geboren op schrikkeldag, ze heten Marit, Marije en Jesse. In het plaatsje Berghem wonen twee tweelingen, die allemaal op schrikkeldag geboren zijn. Simone en Merel, en Jesse en Daisy wonen daarbij ook nog eens bij elkaar in dezelfde straat.

De eerste van 2016

Van schrikkeldag 2016 mag Hawîn zich de eerste schrikkelbaby van Nederland noemen. Hij is in Arnhem geboren, in het Rijnstate ziekenhuis.

Minder dan 2012

Volgens het CBS zijn er op schrikkeldag 2016 minder kinderen geboren dan in 2012. In dat schrikkeljaar zijn er 508 kinderen geboren, in 2016 zijn dit er 475. Er zijn dus weer 475 schrikkeljarigen in Nederland erbij!

Bijzonder

In Amerika, in de staat Michigan, heeft een stel op schrikkeldag 2016 een dochter gekregen. Het bijzondere is, dat hun eerste dochter ook op schrikkeldag jarig is! Twee in één gezin.

25 jarigen

In Elst is Anton Kool deze schrikkeldag 25 jaar geworden (100 jaar). In heel Nederland waren er in totaal 4 schrikkeljarigen die 25 (100) werden. Het aantal 100-jarigen in Nederland stijgt, dus het kan maar zo zijn dat de komende schrikkeljaren er meer 25-jarigen bij komen.

Ook het aantal huwelijken dat wordt gesloten op een schrikkeldag, in vergelijking met een normale maandag, lag veel hoger.

Bron: AD, Metro, Gelderlander, BN de Stem, de Redactie.be, Goedemorgen Cafe

Posts kunnen affiliate links bevatten.

Waarom zie ik reclame?
Om deze website mogelijk te maken (onderhoud, hosting) wordt reclame getoond voor wat inkomsten. Vind jij deze site leuk? Steun de site dan door af en toe op een advertentie te klikken.

Wachttijd tot schrikkeldag 2024

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Zoek op categorie

Advertenties

Bestel bij Bol.com via deze link - jij betaalt niets extra's en wij ontvangen een procentje!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pin It on Pinterest

Share This