Selecteer een pagina
Thriller “Schrikkeldag”
In de categorie: 2024
Geplaatst op: 4 december 2023

Op 29 februari 2024 komt er een thriller uit met de titel “Schrikkeldag”, geschreven door Inge Spaan.
We hebben een interview mogen houden met Inge en wij kijken natuurlijk uit naar dit boek!

Wil je jezelf voorstellen? Wie ben je, wat is je achtergrond, hoe is het gekomen dat je schrijfster bent geworden? Wilde je altijd al schrijfster worden?

Mijn naam is Inge Spaan, ik word dit jaar nog 43 jaar, en ik woon samen met mijn man, onze twee dochters van 12 en 14 én onze 4 (!) hondjes in de Achterhoek. Ik heb accountancy en fiscale economie gestudeerd, heb altijd als accountant gewerkt, maar sinds 1,5 jaar werk ik aanzienlijk minder uren in de accountancy omdat ik graag meer tijd wil besteden aan het schrijven. Ik vond het altijd al erg leuk om te schrijven, maar had er nog nooit echt iets mee gedaan, tot ik een paar jaar geleden de kinderen aanmoedigde om echt gewoon te doen wat je leuk vindt, ook al weet je vooraf niet of het gaat lukken. Toen kwam het besef: dat moet ik zelf ook doen!

Dat was in 2018 en toen deed ik voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd. Die werd georganiseerd door uitgeverij Crime Compagnie. Ik behaalde daar de finale, maar won niet het uitgeefcontract. Uiteindelijk heeft dat verhaal geleid tot mijn debuut.

In welk genre schrijf je voornamelijk boeken en vanwaar de voorliefde voor dit genre?

Ik schrijf psychologische thrillers. Zelf lees ik ook graag thrillers en ik vind het heel erg leuk om die puzzel te bedenken hoe het plot in elkaar steekt, de spanning op te bouwen en te zorgen dat alles achteraf op zijn plek valt en de lezer hopelijk denkt: dit had ik niet zien aankomen.

Hoeveel boeken heb je al uitgebracht?

Ik heb tot nu toe 3 thrillers uitgebracht. Mijn debuutthriller ‘Oververhit’ verscheen in 2020 en mijn tweede thriller ‘Uitgespeeld’ in 2021. Deze thrillers zijn verschenen bij uitgeverij LetterRijn. 

In 2022 heb ik de overstap gemaakt naar uitgeverij HarperCollins Holland. Daar is in mei 2023 mijn thriller ‘Nooit meer thuis’ verschenen. En op 29 februari 2024 zal daar ‘Schrikkeldag’ verschijnen.

Je nieuwste boek, een thriller, heet ‘Schrikkeldag’. Kun je kort vertellen waar het boek over gaat?

‘Schrikkeldag’ gaat over het fictieve dorpje Warchem en in dit dorp komt elke vier jaar op Schrikkeldag een inwoner onder raadselachtige omstandigheden om het leven.

Op 29 februari 2012 verdrinkt een vijfjarig meisje in een sloot dicht bij haar huis. Vier jaar later kost een fatale woningbrand een geliefde dorpsbewoner het leven. Een jonge man crasht met zijn motor op Schrikkeldag in 2020.

De inwoners van Warchem zijn overtuigd van een verband en geloven niet dat dit toeval is. Het dorp leeft in angst nu er bijna een nieuwe schrikkeldag aan komt.

Hoofdpersoon Aafke komt oorspronkelijk niet uit Warchem, maar woont sinds een jaar bij haar vriend Stef, een geboren en getogen Warchemer. Hoewel de wildste geruchten de ronde doen, laat Aafke zich niet zomaar overtuigen. Tot ze anonieme telefoontjes krijgt die haar bang maken. Zou zij dit schrikkeljaar het volgende slachtoffer zijn?

Waarom heb je voor Schrikkeldag gekozen als thema voor je nieuwe boek? Heb je iets met deze datum?

Ik vind het fenomeen Schrikkeldag iets mysterieus hebben, een dag die er het ene jaar wel en andere jaren niet is. Het is ook iets wat de aandacht trekt van mensen. Elk schrikkeljaar zie je dat er aandacht aan wordt besteed in de media bijvoorbeeld, het blijft een bijzondere dag. En ik dacht: hoe zou dat zijn als je het combineert met een terugkerende gebeurtenis, en als thrillerschrijver dan het liefst een spannende of kwade gebeurtenis. Dan leidt dat ertoe dat mensen serieus angst kunnen hebben voor zo’n dag. En dat is heel anders dan dat je bang bent voor een concreet gevaar of persoon, het is een ongrijpbare angst zeg maar. Dat leek me een interessant uitgangspunt 🙂

Heel toepasselijk komt het boek op 29 februari 2024 uit. Ga je hier nog een grote happening van maken? En waar kunnen mensen het boek vinden?

Ja heel erg leuk dat het boek ook echt op 29 februari verschijnt! Op die donderdagavond vindt ook de boekpresentatie plaats. Op dit moment weet ik nog niet de locatie, maar de bedoeling is wel om dat in het midden van het land te organiseren. Uiteraard laat ik dat op social media en mijn website weten.

Vanaf die dag is het boek verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel. Ook zal ik na de verschijning verschillende boekhandels in het land bezoeken om te signeren. Ik heb er nu al zin in!


Wil jij één van de eerdere boeken van Inge lezen?
Via deze affiliate links kun je ze bij Bol.com kopen (jij betaalt niets extra’s maar de beheerders van Schrikkeljarig.nl ontvangen een klein procentje).

Oververhit (2020)

Uitgespeeld (2021)

Nooit meer thuis (2023)

Posts kunnen affiliate links bevatten.

Waarom zie ik reclame?
Om deze website mogelijk te maken (onderhoud, hosting) wordt reclame getoond voor wat inkomsten. Vind jij deze site leuk? Steun de site dan door af en toe op een advertentie te klikken.

Wachttijd tot schrikkeldag 2024

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Zoek op categorie

Advertenties

Bestel bij Bol.com via deze link - jij betaalt niets extra's en wij ontvangen een procentje!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pin It on Pinterest

Share This