Selecteer een pagina
Archieven ‘Nationaal Comité Schrikkeljarigen Purmerend’
In de categorie: Geschiedenis
Geplaatst op: 21 februari 2024

Van 1908 – 1975 was het Nationaal Comité Schrikkeljarigen te Purmerend actief. Kinderen die in die periode op schrikkeldag geboren werden, konden daar aangemeld worden en ontvingen ze een certificaat waarmee ze ingeschreven waren in het Internationaal Schrikkeljarigenregister.

Na opheffing van het comité was er jaren niets bekend over wat er gebeurd was met alle informatie van het comité. Totdat een journalist, zelf een schrikkelkind, van het Noordhollands Dagblad, is gaan zoeken en rondvragen. Binnenkort verschijnt het artikel (die we hier uiteraard zullen delen).

Waterlands Archief Purmerend

Bij dit archief is alles van Nationaal Comité Schrikkeljarigen teruggevonden en is openbaar gemaakt. Het archief bevat bijzondere bronnen, zoals honderden geboortekaartjes van schrikkeljarigen en correspondentie over de reünielepeltjes die slechts een paar schrikkeljaren zijn uitgegeven. Ook zijn er exemplaren van het contactblad Schrikkeljaar evenals kranten en knipsels.

Al deze stukken zijn in te zien, je kunt hiervoor een verzoek indienen bij het Waterlands Archief via deze link en een afspraak maken om langs te gaan om alles te bekijken.

Radio uitzending

Op woensdag 28 februari, even na 11:00 uur is Margreet Lenstra van het Waterlands Archief Purmerend te gast bij Koffie Lokaal van RTV Purmerend. Tijdens die uitzending vertelt zij meer over het archief van het Nationaal Comité Schrikkeljarigen. De uitzending is online te volgen.

Posts kunnen affiliate links bevatten.

Waarom zie ik reclame?
Om deze website mogelijk te maken (onderhoud, hosting) wordt reclame getoond voor wat inkomsten. Vind jij deze site leuk? Steun de site dan door af en toe op een advertentie te klikken.

Wachttijd tot schrikkeldag 2028

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Zoek op categorie

Advertenties

Bestel bij Bol.com via deze link - jij betaalt niets extra's en wij ontvangen een procentje!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pin It on Pinterest

Share This