Selecteer een pagina
Publicatie ‘Schrikkel-roman’
In de categorie: 2024
Geplaatst op: 25 februari 2024

Schrijfster Chelsea Commies heeft in deze schrikkelmaand 2024 een boek uitgebracht dat diep gerelateerd is aan Schrikkeldag. Wij mochten haar interviewen en we kijken uit naar dit boek!

Wil je jezelf voorstellen? Wie ben je, wat is je achtergrond, hoe is het gekomen dat je schrijfster bent geworden? Wilde je altijd al schrijfster worden?

Ik ben redacteur/tekstschrijver van beroep. Als enige in mijn zeer creatieve familie heb ik twee linkerhanden. Iets tastbaars maken, daar bakte ik vroeger niks van. Niet van deeg, maar ook niet van lapjes stof, of verf op een palet. Mijn iets-te-precieze aard zat me in de weg. Maar toen ik in mijn volwassen leven ging werken als redacteur, kwam mijn nauwkeurigheid juist goed van pas! Zo werd ik tenslotte eindredacteur bij een uitgever.

Fantasie had ik echter genoeg en dat gebruikte ik als kind al om verhalen te verzinnen. Eerst speelde ik de verhalen, die ik in mijn hoofd had, na. Met mijn barbies, poppen of de poppenkast. Maar toen ik ouder werd, begon ik ze op te schrijven. Ik was niet per se van plan om schrijver te worden. Liever wilde ik met dieren gaan werken. Maar ik moest van mijn ouders een vak leren en koos voor een journalistieke opleiding.

In welk genre schrijf je voornamelijk boeken en vanwaar de voorliefde voor dit genre?

Mijn schrijfwerk laat zich moeilijk vatten in een genre, het is zeer divers. Maar het heeft altijd een filosofische inslag. Ik denk dat ‘familie’ en ‘ontwikkeling’ met een vleugje satire een juiste weergave is van de thema’s die je in al mijn werk wel terugvindt. Het is (alweer) geen bewuste keuze, maar mijn manier van denken, die zich vertaalt naar een verhaal op papier.

Hoeveel boeken heb je al uitgebracht?

Dit boek is mijn debuut op literair gebied. Er zijn de afgelopen 25 jaar veel artikelen en verhalen gepubliceerd, zowel informatief als creatief. En ik heb in het verleden twee boeken geschreven, maar die heb ik nooit uitgebracht. Er volgt later dit jaar nog wel een roman: het boek dat Kate, de hoofdpersoon uit Serpentine en Confetti, heeft geschreven.

Je nieuwste boek heet ‘Serpentine en Confetti’. Kun je kort vertellen waar het boek over gaat?

Serpentine en Confetti zou ik omschrijven als een ‘familie-pastiche’. Het gaat over een vrouw die verstrikt raakt in herinneringen aan haar jeugd, haar leven, de betekenis van haar moeder hierin. Het boek is multimediaal: er hoort een spotify playlist bij, waarin de lezer alle muziek kan beluisteren die in het verhaal een rol speelt. Daarnaast staan er QR-codes in het boek, die leiden naar achtergronden of details.

Waarom heb je voor Schrikkeldag gekozen als thema voor je nieuwe boek? Heb je iets met deze datum?

Ik heb schrikkeldag niet speciaal als thema gekozen, maar zoals veel schrijvers blijf ik in mijn verhalen dicht bij hetgeen ik uit eigen ervaring ken. Ik ben zelf een schrikkelkind en dat is nu eenmaal iets bijzonders. Van kleins af aan is een schrikkelkind zich daarvan bewust. Het geeft je iets mee in je leven en dat geldt ook absoluut voor de hoofdpersoon én voor haar moeder. Deze roman speelt zich af tussen twee schrikkeljaren, te beginnen bij de schrikkelverjaardag van de hoofdpersoon in 2020.

Wanneer komt het boek uit? Ga je hier nog een grote happening van maken? En waar kunnen mensen het boek vinden?

Het boek is in deze schrikkelmaand (februari 2024) verschenen en te bestellen bij alle online boekwinkels en rechtstreeks bij de uitgever (klik hier). Vanaf 22 februari 2024 is er een Facebook actie, gestart waarbij iedereen die het bericht deelt automatisch meedoet aan de verloting van een gratis exemplaar van Serpentine en Confetti. Klik hier om naar de betreffende Facebookpagina te gaan.

Posts kunnen affiliate links bevatten.

Waarom zie ik reclame?
Om deze website mogelijk te maken (onderhoud, hosting) wordt reclame getoond voor wat inkomsten. Vind jij deze site leuk? Steun de site dan door af en toe op een advertentie te klikken.

Wachttijd tot schrikkeldag 2028

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Zoek op categorie

Advertenties

Bestel bij Bol.com via deze link - jij betaalt niets extra's en wij ontvangen een procentje!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pin It on Pinterest

Share This