Een site met alles over 29 februari

Nieuwsberichten

Terugblik 2016

Nu het nieuwe jaar 2017 vlak voor de deur staat, betekent het dat er weer een schrikkeljaar voorbij is. In 2020 is het pas weer zo ver. We blikken even terug op 2016.

Lees meer

Nog wat foto’s

Schrikkeldag 2016 is alweer even voorbij en het is nu wachten op de volgende. Gelukkig hebben we nog wat foto’s van afgelopen keer.

Lees meer

Community gestart

Omdat alle schrikkeljarigen zich toch met elkaar verbonden voelen, is er nu op Facebook een (Nederlandstalige) groep gestart voor schrikkeljarigen en directe familie of anderen die zich op één of andere manier verbonden voelen met schrikkeldag.

Lees meer

Nieuwe schrikkelbaby’s

De kans dat je geboren wordt op schrikkeldag is al klein, maar dat er een tweeling geboren wordt op schrikkeldag is natuurlijk ook erg bijzonder! Op 29 februari 2016 is er (in Nederland en België) een paar tweelingen op schrikkeldag geboren.

Lees meer

Hits

Welk nummer stond op nummer 1 in de hitparade in het schrikkeljaar dat jij geboren werd? Je ziet ze hier op een rijtje. Ken jij het nummer dat op jouw geboortedag op nummer 1 stond?

Lees meer

In de media

Nu schrikkeldag 2016 steeds dichterbij komt, zijn er niet alleen meer acties voorbij gekomen maar ook de (landelijke) media besteed er aandacht aan. Dus zorg dat je de koffie/thee klaar hebt met wat lekkers, want je kunt het volgende bekijken/luisteren.

Lees meer

Officiële feestdag

Het zou toch leuk zijn als schrikkeldag een officiële feestdag zou worden. Nationaal of misschien wel Europees zodat we allemaal deze bijzondere dag kunnen vieren.

Lees meer

Warme dag

De burgermeester van Bornem (B) roept op om van de extra dag dit jaar iets bijzonders te maken en er een warme dag van te maken. Het gaat hem dan vooral om één dag extra aandacht te geven: aan familie, directe omgeving.

Lees meer

Uitleg schrikkeldag

Door C.G.P. Grey is een filmpje gemaakt waarin met beeld en animatie is uitgelegd waarom er een schrikkeldag is ingevoerd en waarom het niet in de eeuwwisselingen is – die wel deelbaar zijn door 4, maar wel weer in de eeuwwisseling die deelbaar is door 400.

Lees meer

1908

De spreuk ‘Telt februari 29 dagen, dan mogen de meisjes de jongens vragen’ is in vele variaties bekend. Nu wat minder van toepassing vanwege de emancipatie en dat het nu meer geaccepteerd is dat de vrouw een man vraagt. Maar vroeger was dat echt nog niet zo.

Lees meer

Wachttijd tot schrikkeldag 2020

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op: info@schrikkeljarig.nl

Social media

Schrikkeljarig.nl maakt onderdeel uit van Pica2 | KvK 67122868 | Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten ontleend worden.

Pin It on Pinterest